Σκληραίνει η κόντρα Μίκη - Μπουτάρη

2011-06-08 14:03

 Να στείλει τη δημοτική αστυνομία στην Πλατεία Αριστοτέλους προειδοποιεί ο Γιάννης Μπουτάρης τον Μίκη Θεοδωράκη, σε περίπτωση που προχωρήσει σε "κατάληψη" της πλατείας, πυροδοτώντας με νέα ένταση την μεταξύ τους αντιπαράθεση. "Η πλατεία μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους", επιμένει ο μουσικοσυνθέτης.

Την ώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης απειλεί ότι θα "ανέβει" από σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα καταλάβει την Πλατεία Αριστοτέλους, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τον προειδοποιεί ότι θα καλέσει τη Δημοτική Αστυνομία για να του κόψει κλήση για παράνομη κατάληψη της πλατείας.

 


Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Θεοδωράκη και στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ξεκίνησε όταν ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν έχει απαγορεύσει στον κ. Θεοδωράκη να μιλήσει στη συγκεκριμένη πλατεία, στο πλαίσιο εκδήλωσης , αλλά του πρότεινε να μιλήσει σε άλλη, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Πλατεία Αριστοτέλους θα παραχωρείται μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε ότι "η πλατεία μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν ας έλθουν να με διώξουν διά της βίας".

Οι διοργανωτές (ορισμένοι μέλη της "Σπίθας") άρχισαν από το πρωί να κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι με τη στάση του "εξαργυρώνει επιταγές των κομμ

 

άτων που στήριξαν την εκλογή του" και επιμένουν ότι θα καταλάβουν την πλατεία.

 Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δηλώνει ότι και οι συγκεντρώσεις που έγιναν προσφάτως στην Πλατεία Αριστοτέλους από οπαδούς του Ηρακλή, αλλά και από το Εργατικό Κέντρο, ήταν και αυτές παράνομες (δεν δόθηκε ποτέ άδεια από τις δημοτικές αρχές) και επιτέθηκε ευθέως στον κ. Θεοδωράκη λέγοντας, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega : "Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη, δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσει την πλατεία".