Μήνυμα απο Αναγνώστη : Προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας

2011-06-20 17:31

Υπάρχει πρόβλημα στη δημοκρατία μας.Βέβαια δε δημιουργήθηκε τώρα ,αλλά αυτή τη στιγμή

έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο.Κ δε θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει αυτό.
Το πολίτευμα μας λειτουργεί κάπως παράδοξα.Έχουμε έναν ανώτατο άρχοντα που δεν εκλέγεται από το λαό κ δεν έχει σχεδόν καμία εξουσία,ενώ στην πράξη θα έπρεπε να είναι η αρχή της εκτελεστικής εξουσίας κ εγγυητής της ανεξάρτητης κ ομαλής λειτουργίας του δικαστικού μας συστήματος.

Από την άλλη έχουμε πανίσχυρα κοινοβούλια πολυπληθέστατο για τα δεδομένα της χώρας,με ανυπολόγιστες συνέπειες για το χαρακτήρα του πολιτεύματός μας που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει.Οι βουλευτές μας απολαμβάνουν κ ιδιαίτερα προνόμια που φαντάζουν εξωτικά στα μάτια των αφελών ψηφοφόρων τους κ αποτελούν ύβρη για το θεσμό της δημοκρατίας μας.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το "βουλευτιλίκι" να έχει καταντήσει ένα ελκυστικότατο επάγγελμα κ να μεταπηδά από τον παππού στον εγγονό!
Αλλά το κακό δε σταματά εδώ.Οι κυβερνήσεις μας εκτός από το να νομοθετούν κ να κυβερνούν
έχουν αναλάβει σχεδόν πραξικοπηματικά κ εκτελεστικά καθήκοντα.
Χειραγωγώντας τη δικαστική εξουσία έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κράτος φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης.
Τώρα αν συνυπολογίσουμε τα κίνητρα κ τα προνόμια των κυβερνώντων μας είναι θαύμα πως επιβιώσαμε τόσα χρόνια.
Τι πρέπει να γίνει από εδώ κ πέρα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν  αυτά.

Πρώτα απ όλα δραστική μείωση των βουλευτών μας κ δραστική περικοπή των προνομίων τους.
Κατά δεύτερο λόγο ενίσχυση του πρόεδρου της δημοκρατίας με απευθείας εκλογή από το λαό,με συμβουλευτικό όργανο την ακαδημία Αθηνών , ουσιαστικό αρχηγό του κρατικού μηχανισμού , της άμυνας της χώρας μας κ εγγυητή της ανεξαρτησίας του δικαστικού μας συστήματος.
Χρειαζόμαστε μια συντακτική εθνοσυνέλευση από ανθρώπους μακριά από κόμματα κ μηχανισμούς που θα έχουν την ικανότητα να καθορίσουν ενδελεχώς τα όρια  των εξουσιών αποτρέποντας άτομα ή κ φορείς που θα προσπαθήσουν να τα υπερβούν.
Με τη δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση κ να έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια κοινωνία ευμάρειας,ισοπολιτείας,ανάπτυξης κ ευρυνομίας.

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ