Σήμερα το τρίτο πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων

2011-06-12 16:06

Με σύνθημα «δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα’ μαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία», οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος, πήραν και σήμερα θέση ανανεώνοντας, για τρίτη κατά σειρά Κυριακή, το ευρωπαϊκό τους ραντεβού.

Εκείνο που ελπίζουν, όπως λένε, είναι σε πείσμα του άστατου καιρού και του εορταστικού τριήμερου, ο όγκος της συγκέντρωσης να είνα ανάλογος της περασμένης Κυριακής.

Χθες Σάββατο, 18η ημέρα της κατάληψης της πλατείας, στο πάνω διάζωμα έξω από τη Βουλή έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν συνθήματα, ενώ στο κάτω μέρος η συνέλευση συζητούσε με οικονομολόγους τα νέα μέτρα που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ηταν η συνέχεια της συζήτησης για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που ανέλυε εκεί την Παρασκευή ο αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Μαριάς.

Οι Αγανακτισμένοι συζήτησαν, επίσης, χθες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη ημέρα γενικής απεργίας, αλλά κα τις αντιδράσεις τους την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.